Fem frågor till Rasmus Ejnebrand, som gör PS-podden för psykologstudenter och andra intresserade.

Hur fick ni idén?
–Vi i föreningen Psykologstudent Sverige ville ha ett projekt som sträcker sig över hela året, inte bara själva PS-kongressen som är en gång per år. Vi hyr en professionell studio i Östersund där vi intervjuar.
Vilka kontaktar ni?
–Oftast yrkesverksamma psykologer, det är en av poängerna med PS-podden. På universitetet träffar vi mest forskare och får inte veta särskilt mycket om yrket. Vi vill också skildra studentlivet och beskriva hur olika lärosäten skiljer sig åt.
Hade ni någon koll på detta?
–Nej, det är andra faktorer som styr när man söker, som orten och betygen. Själv valde jag Mittuniversitetet för att jag bor här, men nu har jag lärt mig mer om till exempel psykologprogrammet i Linköping. Jag har skämtat om att jag borde börja om där, även om jag trivs här på Mittuniversitetet.
Vilka lyssnar på podden?
–Lyssnarna finns på alla lärosäten med psykologprogram, det har vi sett i statistiken. Dessutom har vi fått flera positiva reaktioner.
Hur många avsnitt blir det?
–Hittills har vi gjort 16 avsnitt, totalt kan det bli 30-40 avsnitt. Vi vet inte om podden överlever längre än så, kanske vill någon ta över när vi har gått ut. I annat fall finns avsnitten kvar som en resurs.
Fakta:
PS-podden ges ut av Psykologstudent Sverige. De ansvariga är Rasmus Ejnebrand (kommunikatör i styrelsen och psykologstudent på Mittuniversitetet, T10) Ebba Hörberg (Ordförande i Psykologstudent Sverige och psykologstudent på Mittuniversitetet) och Robin Barkman (Ledamot i Psykologstudent Sverige och psykologstudent på Mittuniversitetet).
Du kan lyssna på podden här.
Text: Lennart Kriisa